Investors

5 Top Voorraden voor beginnende beleggers in 2019

Gefeliciteerd! U bent klaar om te investeren starten. Het lijkt misschien een kleine stap, maar tientallen jaren van nu zult u terug te kijken en beseffen hoe belangrijk dit moment is om uw financiële toekomst.

Dompelen je teen in het water van beleggen kan een enge proces. Welke aandelen moet je kopen? Hoe kunt u er zeker van dat u geen geld verliezen? Hoe bepaal je wanneer te verkopen? We begeleiden u door alle cruciale vragen u zich moet afvragen en laten zien hoe je de antwoorden te vinden. 

Hoe kan ik mijn eerste aandelen te kopen?

Niet opraken en koop deze voorraden meteen. Voordat u uw eerste investering, moet u de volgende zeven financiële stappen te voltooien. Deze nitty-gritty details zijn belangrijk, niet alleen om uw zuurverdiende appeltje voor de dorst te beschermen, maar om een ​​slimme investeerder.

1. betalen van alle hoge rente schuld

Het betalen van hoge rente schuld, als je het hebt, moet je hoogste prioriteit. Samengestelde interest is ‘s werelds meest machtige kracht, en wanneer u een hoge rente schuld, wordt die kracht werkt  tegen u .

In het algemeen, hoge rente schuld is niet verantwoordelijk worden gehouden met een rente van 7,5% of hoger. Hypotheken, leningen voor studenten, en sommige autoleningen dus niet in aanmerking komen als hoge rente schuld, tenzij je een slechte krediet dat van uw lening rente vallen boven deze drempel maakt hebben.

De meest voorkomende vorm van hoge rente schuld in Amerika is creditcard schuld. Als een natie, we bijna $ 830.000.000.000 van deze schuld, met de gemiddelde rente op creditcards op 17,2%. Met de rente torenhoog, elke passerende maand graaft u dieper in de schulden.

Overweeg een $ 10.000 creditcard saldo. Als u betalen uit $ 200 per maand, een redelijk minimum, zal het meer dan zeven jaar in beslag nemen af ​​te werpen. Tegen het einde, moet je duit uit een extra $ 7.700 in het belang omdat uw schulden werden compounding die hele tijd.

Er is geen manier om uw geld te investeren om de schuld die is opstapelen eclips, dus pakken uw schuld eerste.

2. Stel een robuust noodfonds

Zodra uw schuld is verzorgd, de opbouw van uw noodfonds. Ja, dit is een saaie oefening, maar het kan uw reddende genade in de toekomst. Zet opzij genoeg geld om de basisbehoeften van uw gezin te dekken gedurende drie tot zes maanden zonder inkomen.

Je weet nooit wanneer een medische noodsituatie, verlies van baan, of een natuurramp kon toeslaan en je niet wilt dat deze verrassing omstandigheden om alle financiële vooruitgang die je hebt gemaakt ontsporen. We denken vaak dat deze dingen zullen gebeuren met andere mensen, maar wij niet. Echter, de kans dat we ons hele leven te leiden zonder in aanraking te grote calamiteiten is zeer klein. 

3. Get verzekering

Op dezelfde wijze als het noodfonds, bescherm jezelf door het verzekeren van uw belangrijkste activa.

Zorg ervoor dat uw huishouden heeft verzekeringspolissen in de plaats voor:

 • Ziekteverzekering: Hier krijg je een polis met een out-of-pocket limiet die je zou in staat zijn om te dekken met behulp van uw noodfonds.
 • Huiseigenaren of huurders verzekering: Afhankelijk van uw woonsituatie, moet u een of het ander.
 • Autoverzekering: U moet deze optie als u eigenaar of leasen van een auto.
 • Invaliditeitsverzekering: Dit wordt over het hoofd gezien voor mensen die niet fysiek zware beroepen hebben. Mis deze fout niet maken, omdat je wilt worden gedekt als er iets maakt dat je niet in staat om voor onbepaalde tijd werken.
 • Levensverzekering: Dit is nodig als je familie een onmiddellijk en permanent verlies van inkomsten zou lijden als u gestorven.

Deze risico’s zijn niet leuk om te denken, maar u niet wilt om jezelf te vinden in een rampzalige situatie zonder een financieel vangnet. Investeren goed in de aandelenmarkt zal niet veel betekenen als een boom valt op je huis en je kan het zich niet veroorloven de benodigde reparaties.

4. Alleen geld te investeren u niet nodig heeft voor drie tot vijf jaar

Er is nog nooit een schat schepper als de aandelenmarkt. Een hypothetische $ 100 geïnvesteerd in de aandelenmarkt terug in 1871 zou een waarde van $ 39 miljoen vandaag. Natuurlijk, $ 100 was veel meer geld terug dan en niemand zou eigenlijk in leven tot 150 jaar later genieten van dat geld. Maar je krijgt het punt.

Dit introduceert een belangrijk voorbehoud: Terwijl de beurs altijd is gegaan meer dan neer op de lange termijn, kan het zeer vluchtig op de korte termijn. Vanaf 1871, de gemiddelde beurs groei van 9,15% per jaar, maar in slechts zes jaar is het rendement van de markt zelfs gedaald tussen de 8% en 11%.

Er is niet te zeggen van het ene jaar naar het volgende of aandelen omhoog of omlaag zal zijn, en ernstige neergang optreden. Tijdens de Grote Recessie van 10 jaar geleden, de  S & P 500  daalde 56% ten opzichte van de hoge tonen. Als je geld in de aandelenmarkt die u nodig in de komende drie tot vijf jaar gehad – te betalen voor een nieuw huis, de geboorte van een kind, of een collegegeld bill – had je pech geweest.

Terwijl de markt altijd terug heeft stuiterde uit dergelijke teruggang, die terugvorderingen neem de tijd. De meeste mijlpalen in het leven niet wachten tot de markt te herstellen, dus geen geld te houden in aandelen die je snel nodig hebt. Maak uw financiën meer vloeistof door het houden van een bedrag in contanten voor het besteden in de nabije toekomst.

5. Stel uw eerste investeren rekening

Tot slot, we zijn klaar om uw brokerage account op de website bezoekt u te kopen en te verkopen voorraden. The Motley Fool kan u helpen de juiste brokerage voor u te vinden. 

Je hebt de mogelijkheid om het opzetten van verschillende  types  van de rekeningen. In het algemeen zijn er fiscaal bevoordeelde pensioen rekeningen en eenvoudige non-tax bevoordeelde degenen. Verken de voormalige first, die zijn ontworpen om pensioensparen te schakelen.

Voor de meeste mensen, zijn er twee soorten van pensioen rekeningen om uit te kiezen:

 • Traditionele IRA (Individual Retirement Account): Het geld dat u op deze rekening zetten is fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat je geen belasting betalen over het voor het jaar dat u bij te dragen. U kunt het geld te investeren in de voorraden of fondsen die u wilt, en geen van de groei wordt belast, ook niet. Wanneer het tijd is om opnames te maken – na de leeftijd van 59 1/2 – deze uitkeringen worden belast tegen wat uw inkomen is op het moment. Als je geen geld vroeg nemen, krijg je een extra 10% boete betalen.
 • Roth IRA: In sommige opzichten is dit is net als een traditionele IRA, omdat het geld dat je in groeit onbelast, en je kunt het beleggen in aandelen of financieren u maar wilt. Het geld dat u een bijdrage leveren, echter, is  niet  fiscaal aftrekbaar. Terwijl dat slecht klinkt, van mening dat na de leeftijd van 59 1/2, uitkeringen uit een Roth IRA zijn volledig onbelast. Op elk moment dat u wilt uw hoofdsom te verwijderen – maar geen geld gecreëerd door de groei – je kunt het doen zonder een belasting of boete te betalen.

Dit jaar mag u een totaal van $ 6.000 bijdragen aan uw IRAS. Dat $ 6000 kan worden gesplitst het even welke manier u wilt tussen een Roth en een traditionele IRA. Zo kunt u de maximale bijdrage leveren door de invoering van $ 3.000 in elk type account.

Als u 50 jaar of ouder bent, die grens hobbels tot $ 7.000. Er zijn inkomensgrenzen voor hun bijdrage aan deze accounts – die u moet weten voordat je een definitieve keuze.

Als uw werkgever biedt een 401 (k) wedstrijd, zorg ervoor dat ten volle profiteren van het door bij te dragen de maximale hoeveelheid die belasting-bevoordeelde account.

6. Koop om overeind te blijven op de lange termijn

Als u wilt grote resultaten te bereiken, is het ook belangrijk om je gedachten te krijgen voordat je je eerste aandelen te kopen. Door dat ik specifiek bedoel klaar om vast te stellen wat een “buy-to-hold” strategie genoemd. In essentie betekent dit dat wanneer u een aandeel te kopen, het plan is om het voor altijd te houden – of in ieder geval tot je pensioen te bereiken. Terwijl je zou uiteindelijk niet zo dat te doen, het nemen van deze aanpak zal ertoe leiden dat u te meer vooruitziende blik in het kiezen van de voorraden.

Ik zal dekken  hoe  kunt u ervoor zorgen dat u deze aanpak te nemen aan een minuut. Maar eerst is het belangrijk om erop te wijzen  waarom  een buy-to-hold strategie is zo cruciaal.

Zoals je al weet, rendement van de aandelenmarkt zijn aanzienlijk. Hier is het grappige is: Over een 30-jarige looptijd eindigend in 2014, de markt terug 11,06% per jaar. Maar na verloop van hetzelfde tijdsbestek, de gemiddelde voorraad belegger ervaren slechts een rendement 3,79% per jaar. Waar komt die enorme verschil vandaan?

Een samenvatting van de bevindingen uit een analyse van het gedrag van beleggers, mijn collega Matthew Frankel schreef dat het agentschap die de studie geïdentificeerd “zelfdestructief gedrag vertoond wordt door beleggers die bijdragen aan de sombere prestaties.” Een paar van de problemen: “[I] nvestors neiging een kudde mentaliteit, het kopiëren van het gedrag van anderen, ongeacht wat de uitkomst. Ze hebben ook de neiging om reflexmatige reacties op het nieuws hebben, zonder rekening houdend met alle relevante informatie.”

De bottom line: We denken aan een wereld waar emoties hebben geen invloed op ons. Wij zijn van mening dat het kopen van lage en verkopen van hoog is zowel eenvoudig en gemakkelijk. In werkelijkheid, het omgaan met sterke emoties is nooit gemakkelijk. Wanneer de markt tanks, de drang om druk op de “verkopen” knop is erg sterk – maar dergelijk gedrag ruïneren uw rendement. Doe je eigen ergste vijand niet door het aannemen van de buy and hold benadering van beleggen. Weersta de verkoop van als je nerveus bent of de bredere markt daalt, door in plaats daarvan terug te keren naar uw geloof in uw oorspronkelijke investering scriptie, of de reden dat u de aandelen gekocht in de eerste plaats.

Dat is de reden waarom vrijwel elke gerenommeerde onderzoek op het bouwen van rijkdom zegt dat het kopen van aandelen en houden ze voor de lange termijn is het dichtst bij een fool-proof rijkdom bouwer die de wereld ooit zal hebben.

Dus zorg ervoor dat voordat u een aandeel te kopen, je opschrijven (1) waarom je het koopt, en (2) wat er zou moeten gebeuren om u te laten verkopen. Als u aandelen in handen van Alphabet (moedermaatschappij van Google), bijvoorbeeld, is het misschien eng om te lezen dat het bedrijf ontving een miljardenindustrie antitrust boete van de Europese Unie. 

Klinkt slecht, nietwaar? Nou, niet als je het in perspectief: Alphabet hebben meer dan genoeg geld om de boete te dekken. Wat nog belangrijker is, wanneer ik de voorraad jaar geleden schreef mijn redenen voor het kopen, alles wat belangrijk voor mij was er nog steeds: dominantie op zoek naar de mogelijkheid om gegevens om te zetten in de reclame goud, en voortdurende innovatie. Voor mij is het prima was een kleine verkeersdrempel. 

Maar ik kon niet de bomen hebben gezien van het bos als ik de buy-to-hold aanpak heeft vastgesteld en schrijf mijn denkproces.

7. Selecteer en bestanden te meten voor uw portefeuille

Dus hier zijn we. Je hebt al uw bases gedekt. Je bent vrij van schulden, met een volledige noodfonds en verzekeringen in de plaats, en je bent klaar om geld dat u hoeft niet in de nabije toekomst, met uw nieuwe brokerage account kunt investeren. 

Nu: Wat aandelen te kopen? Dit zal een levenslang avontuur leren, vol wendingen. Uw eigen temperament en belangen zal een grote rol spelen in het helpen u select voorraden – wat we hier te dekken is alleen bedoeld om te helpen de slag te gaan. 

Koop wat je weet. Om een succesvolle belegger te zijn, is er geen noodzaak om te investeren in zeer complexe bedrijven dingen die alleen Ph.Ds kan ontcijferen doen. Volg in plaats daarvan de legendarische investeerder Peter Lynch’s stelregel te “kopen wat je weet.” Er is niets mis met alleen investeren in bedrijven die u zelf gebruiken.

Je weet waarschijnlijk al drie van de bedrijven die ik ben suggereren vandaag – Alfabet (Google), Amazon.com, en Facebook. Je mag niet realiseren, maar uw dagelijkse ervaring met elk van deze bedrijven is het van belang scuttlebutt – het type laarzen-op-de-grond onderzoek dat is van vitaal belang, maar hoeft niet per se te zien in een financieel overzicht. 

Onderzoek financiële standvastigheid van het bestand. Als je eenmaal hebt geïdentificeerd een voorraad kandidaat, controleren op de kracht van haar financiële draagkracht van de evaluatie van deze drie variabelen:

 • Bedrag aan contant geld bij de hand. Ik ook korte en lange termijn investeringen in deze berekening.
 • Bedrag van de schulden op lange termijn het draagt.
 • Bedrag van de vrije kasstroom – en dat is kasstroom uit operationele activiteiten minus investeringen – geproduceerd in de afgelopen 12 maanden. 

Elk bedrijf houden we zullen moeilijke financiële tijden te ervaren op de lange termijn. financiële kracht van de organisatie zal helpen bepalen hoe het reageert in zulke tijden.

Als er weinig geld, veel van de schuld, en zwakke vrije kasstroom, het bedrijf is in de problemen. Het zal haar spitsen om moeilijke tijden te overleven. Een dergelijk bedrijf zou twee opties hebben om de wal zijn balans: neem op meer schuld, of aan te bieden nieuwe aandelen. De voormalige kan alleen maar verergeren een probleem op lange termijn, terwijl de laatste lager zou maken van de waarde van uw eigen aandelen door het verdunnen van jou. Noch een van deze opties is aantrekkelijk.

Als, aan de andere kant, het is gelijk met contant geld en heeft weinig schulden en een sterke kasstroom, het tegendeel is waar. Het is echter mogelijk moeilijke tijden dergelijke bedrijven maken  sterker:  Ze kunnen rivalen verwerven of rijden ze uit van het bedrijfsleven door middel van prijzen van hun diensten lager marktaandeel te stelen. 

Overweeg waardering.  Dit is een onderdeel-art, part-wetenschap. Er is geen enkele statistiek die je echt kan vertellen hoe “goedkoop” of “dure” een aandeel is. Bijvoorbeeld, een $ 1.000 kan misschien wel worden beschouwd als “goedkoop”, terwijl een $ 1 voorraad kan worden beschouwd Dat komt omdat de werkelijke prijs van een aandeel is niet zo zinvol “duur.” – in feite, een bedrijf iets kan doen wel een voorraad splitsen en veranderen ‘s nachts de prijs van een aandeel. In plaats daarvan zijn er twee sets van variabelen die belangrijker om te volgen zijn: prijsverhoudingen en groeipercentages.

Prijsverhoudingen beschrijvend cijfers die beleggers kijken hoeveel ze krijgen voor de prijs van het aandeel te bieden: 

 • De koers-winstverhouding (P / E):  prijs van een voorraad gedeeld door de winst per aandeel, of EPS. De winst per aandeel neemt gewoon alle van de winst een bedrijf verdient (meestal in de afgelopen 12 maanden) en deelt het door het aantal aandelen er zijn. Dus als Bedrijf A heeft verdiend $ 1 miljoen in de winst en heeft 1 miljoen aandelen, zou het winst per aandeel van $ 1 te hebben. Als de aandelen worden verhandeld voor $ 10, de P / E 10 (of 10 gedeeld door 1).
 • De prijs-to-free cash flow ratio (P / FCF):  De gehele marktkapitalisatie van een onderneming gedeeld door de vrije kasstroom. De marktkapitalisatie is hoe waardevol een heel bedrijf is. De vrije kasstroom is de hoeveelheid contant geld een bedrijf heeft in de bank te zetten uit haar activiteiten in het afgelopen jaar, met aftrek van eventuele investeringen (geld geïnvesteerd in het bedrijf als de bouw van een nieuw kantorencomplex of in de fabriek). Als Bedrijf B heeft een marktkapitalisatie van $ 10 miljard, en vrije kasstroom van $ 0,5 miljard, de P / FCF zou 20 (of 10 gedeeld door 0,5) zijn. 
 • De forward een jaar koers-winst-groei verhouding (PEG):  Dit cijfer neemt de P / E en deelt het door de voorwaartse winstgroei – of het bedrag waarmee analisten verwachten EPS van het bedrijf om te groeien. Met andere woorden, als een bedrijf heeft een P / E van 20 en zal naar verwachting de winst groeien met 10% volgend jaar, zou de PEG-ratio 2 (20 gedeeld door 10). In het algemeen, een PEG-ratio van 1,0 wordt beschouwd als “redelijk gewaardeerd.”

Voor groeicijfers, is het belangrijk om deze termen te leren en de potentiële groei van een aandeel te evalueren:

 • Drie-jaar omzetgroei:  Als een bedrijf iets klanten graag verstrekt, dient dit aantal gemakkelijk meer dan 10% per jaar. Hoe hoger, hoe beter. Het is duidelijk dat veel grotere bedrijven – bijvoorbeeld  AT & T  – zal blij zijn om een omzetgroei van 5% per jaar te realiseren. Maar kleinere bedrijven gaan na een grote kans moet hopen op veel snellere groei. Canada Goose Holdings  – bijvoorbeeld – is een kleiner bedrijf dat outdoorkleding verkoopt en is de omzet met meer dan 30% per jaar in de afgelopen drie jaar gegroeid. U kunt elk van deze groeicijfers vinden door het intypen van een ticker op Fool.com, en te klikken op “Earnings / Groei Ratio” op de drop-down menu van de pagina van dat bedrijf.
 • Drie jaar winst per aandeel-groei:  Dit cijfer vertelt ons hoeveel een bedrijf groeit haar inkomsten. Soms kunnen kleinere bedrijven worden herinvesteren zo veel in hun bedrijf dat er weinig groei. Dat moet je niet af te schrikken. Meer mature bedrijven, aan de andere kant moet de winstgroei moeten minstens match omzetgroei. Met andere woorden, als een groot bedrijf groeit de omzet met 5%, moet de winst te laten groeien door meer, waaruit blijkt het een lange termijn concurrentievoordeel en pricing power.

Denk na over gracht of concurrentievoordelen. Tot slot hebben we wat ik beschouw als een van de belangrijkste en meest over het hoofd gezien aspecten van beleggen: uitzoeken gracht van een bedrijf. Bedrijven met brede grachten blijven klanten terugkomen jaar na jaar terwijl de concurrentie op afstand, het creëren van enorme rendementen voor aandeelhouders.

Er zijn vier soorten grachten:

 1. Het netwerk effect:  Elke extra persoon met behulp van de service maakt de dienst zelf meer waard.
 2. Hoge overstapkosten:  Zodra een klant begint met behulp van een product, de kosten van de omschakeling naar het aanbieden van een concurrent – zowel financieel, als in termen van tijd, energie en hoofdpijn – worden zo belastend dat de klant blijft bij de oorspronkelijke leverancier.
 3. Omdat het een low-cost provider:  Als een bedrijf iets van gelijke waarde kan bieden aan de concurrentie tegen een lagere prijs, zal het bedrijf te krijgen.
 4. Het hebben van immateriële activa:  Immateriële activa hebben betrekking op waardevolle dingen heeft het bedrijf, dat kan niet fysiek worden gemeten, met inbegrip van de merkwaarde, intellectuele eigendom, zoals octrooien, en door de overheid gereguleerde bescherming.

Nu, laten we samen alles wat we hebben geleerd door het evalueren van de bestanden die ik heb voor beginnende beleggers voorgesteld.

Amazon.com

Met de ondertekening kartonnen dozen stapelen zich overal, Amazon heeft geen introductie nodig.

Voordat Amazon besloot te verwerven Whole Foods, het had veel minder schuld op de balans. Het goede nieuws is echter dat de overname lijkt goed te gaan. Sommigen zouden kunnen worden geraakt door nettopositie Amazon’s contant geld (cash minus schulden) van slechts $ 5 miljard, maar ik maak me geen zorgen. Het bedrijf, waarvan de vrije kasstroom is heel sterk. En Amazon is beroemd voor het spelen van de uber-lange spel, af te zien van winst op korte termijn in een poging om op lange termijn dominantie te krijgen. Als een crisis zou raken, zou alle Amazon moeten doen is licht tik op de besteding remmen, en zijn contant geld en vrije kasstroom nummers zou heel gezond zijn.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe indrukwekkend Amazon’s omzetgroei is. Het bedrijf is al een waarde van meer dan $ 700 miljard – maar het is altijd in staat om groeicijfers boven de 20%. Weinig bedrijven van deze omvang in staat zijn geweest om dit te bereiken, historisch gezien.

Het waarderen van Amazon is een zeer moeilijke taak. Door bijna alle standaard metrics, aandelen Amazon’s zijn duur. Een PEG verhouding van 2,6 betekent dat sommige overwegen overgewaardeerd met maar liefst 160%. En het bedrijf de indrukwekkende groei van de winst is een gevolg van minuscule winst drie jaar geleden – als gevolg van herinvestering op het moment.

Je zult nooit me horen beweren dat deze aandelen “goedkoop”, maar als we kijken naar de gracht van Amazon, zult u zien waarom ik vind het nog steeds een plaats in 2019 de portefeuille van een beginnende belegger verdient.

 • Netwerk effect:  De miljoenen mensen die een bezoek aan de website van Amazon’s om dingen te kopen elke dag motiveert handelaren om hun producten daar te verkopen. Naarmate meer en meer handelaren lijst op de site, zijn meer klanten getrokken. Het is een vicieuze cyclus die is moeilijk te verslaan. Het helpt ook verklaren waarom Fulfillment door Amazon, de dienst die wordt gebruikt door derden handelaren te verkopen, is bloeiende.
 • Hoge overstapkosten:  Dit is waarschijnlijk de zwakste van de grachten van Amazon. Voor slechts $ 119 per jaar, waar anders kun je krijgt gratis verzending, toegang tot kortingen bij de supermarkt, en een volledige media bibliotheek om te bekijken thuis – samen met een groot aantal andere voordelen? Misschien is dat de reden waarom mensen zich aanmelden, en blijf bij, Amazon Prime. Er zijn momenteel meer dan 100 miljoen abonnees, en sommigen denken dat aantal zou weldra naar 275 miljoen. En handelaren die al hun orderverwerking hebben gestroomlijnd via Amazon zou ook worden hard ingedrukt om een meer vaak bezocht en efficiënte manier om klanten te bereiken vinden. 
 • Low-cost productie:  Dit is waarschijnlijk de grootste gracht van Amazon. Door de beste schattingen, Amazon heeft 148 miljoenen dollars vervulling centra in Noord-Amerika, en nog eens 159 in de hele wereld. Dat betekent dat Amazon kan haar goederen aan klanten tegen een lagere interne kosten dan iemand anders. Daarnaast is de omvang van Amazon Web Services kan het bedrijf cloud hosting bieden tegen bodemprijzen, die helpen het te grijpen marktaandeel.
 • Immateriële vaste activa: Amazon heeft een zeer sterk merk. Forbes  gekoppeld het als ‘s werelds vijfde meest waardevolle vorig jaar, ter waarde van ongeveer $ 71 miljard.

U zult merken als we door de lijst die geen enkel ander bedrijf heeft zo’n brede gracht. Dat is waarom ik ben comfortabel waardoor Amazon om ongeveer 20% van mijn real-life portfolio te bezetten en waarom ik denk dat beginnende beleggers moeten niet veel zorgen te maken over de prijs als het gaat om het kopen van Amazon. Het zal waarschijnlijk af te werpen in de lange termijn, ongeacht de prijs vandaag.

Alfabet

Terwijl de naam Alphabet niet bekend klinkt misschien, weet je dat het goed: Het vroeger bekend als “Google”.

Er zijn maar weinig bedrijven kunnen nummers bogen zo sterk als deze. A $ 115 miljard euro netto kaspositie met een consequent sterke vrije kasstroom van het grootste belang. Tijdens een recessie, kan Alphabet haar geld te gebruiken om te scheppen kleinere bedrijven die zijn grootser visie ondersteunen van het maken van alle kennis van de wereld te bereiken, of het kan kopen eigen aandelen, die de waarde van de uitstaande aandelen verhoogt. Bedrijven zullen dit vaak doen als hun aandelen lager te krijgen, en dus goedkoper geworden.

Op het eerste gezicht zou het 0,6 PEG-ratio je aan het denken Alphabet aandelen zijn sterk ondergewaardeerd. Hier is waarom: Google een $ 2,7 miljard boete van de Europese Commissie in 2017 dat de winst naar beneden getrokken geleden. De boete was te wijten aan de regelgevers te geloven dat Android-ontwikkelaars werden gedwongen om vooraf te installeren Google als standaard op hun telefoons, omdat het Android-systeem wordt beheerd door Google. De boete was eenmalig van aard en is niet een groot probleem voor het bedrijf.

De winst zal naar verwachting sterk groeien in het komende jaar – maar alleen omdat de straf vervormd resultaten. Dat is de reden waarom het bedrijf de winst en vrije kasstroom ratio’s zijn leerzaam. Het gebruik van deze cijfers als ons kompas, het is eerlijk om te zeggen aandelen van Alphabet zijn noch “goedkope” of “duur.” Ik zou zeggen dat ze redelijk geprijsd. En voor een bedrijf met zoveel grachten als Google heeft een eerlijke prijs is niets te muggenziften over.

Hier is een blik op de grachten:

 • Low-cost productie:  Het is misschien makkelijk om te vergeten, maar Alphabet maakt het grootste deel van zijn geld – 86% in het meest recente kwartaal – van reclame. En de advertenties zijn zo waardevol, omdat alle gegevens die het verzamelt op de gebruikers. Google heeft acht producten met meer dan 1 miljard actieve gebruikers: zoeken, Maps, Gmail, Android, Chrome, YouTube, Google Play Store en Google Drive. Zodra deze diensten werden opgericht, is het bedrijf niet veel in alimentatie te betalen – maar de waardevolle gegevens die het verzamelt blijft toenemen in een snel tempo.
 • Merkwaarde:  Google’s merk is de tweede meest waardevolle in de wereld, met een geschatte waarde van $ 132.000.000.000, aldus  Forbes.

Dan is er Google’s “Moonshot” projecten. De meeste van deze projecten zullen mislukken, maar als zelfs een van hen “hits,” de resultaten voor zowel de onderneming als alledaagse mensen kunnen aanzienlijk zijn. Deze projecten omvatten zelfrijdende project Waymo, hernieuwbare energie opslag bedrijf Malta, en verscheidene anderen.

Deze projecten allemaal opeten veel onderzoek en ontwikkeling (R & D) dollar. Maar als, zoals ik al zei, wordt men een grote hit, kan het niet alleen helpen herstellen van al die R & D dollars, maar ook meer toe te voegen aan de winst van de onderneming. 

Sinds hulpmiddelen zoals YouTube en Google search zijn nog steeds de ruggengraat van het bedrijf, kunt u gemakkelijk tabs op Alphabet te houden door het bewaken van je eigen gedrag. Als je merkt dat je met behulp van Bing.com via Google, of het zoeken naar ergens anders dan YouTube-video’s, dan weet je dat het tijd is om mogelijke verschuivingen in de vraag te onderzoeken. Mijn vertrouwen op deze producten is gegroeid in de tijd, dus ik ben comfortabel te laten Alphabet bezetten 12% van mijn real-life portfolio – en ik denk dat het verdient een plek in de jouwe ook.

Intuitive Surgical

Vervolgens hebben we een bedrijf dat u misschien niet van gehoord hebben. Intuitive Surgical is het bedrijf achter de da Vinci chirurgische robot. In de meest eenvoudige termen, zijn deze robots bestuurd door een chirurg handbewegingen, waardoor operaties minder invasief. Deze ontwikkeling betekent een betere resultaten, minder bloeden, en korter verblijf in het ziekenhuis en kortere terugvorderingen.

Ik heb die Intuitive Surgical voor The Motley Fool voor meer dan vijf jaar. Ik kan u vertellen dat verbeteringen op de balans mammoet zijn geweest. Aan het eind van 2014 had het bedrijf $ 2,5 miljard in contanten en vrije kasstroom van $ 560 miljoen en het duurde niet lang voor deze cijfers tot bijna het dubbele.

Dat geld stapel gaat belangrijk. Na jaren van te genieten van een dominante marktpositie in het gehele chirurgische robotica veld, de concurrentie is eindelijk aan de horizon. Mocht een van die concurrentie vormen een legitieme bedreiging voor Intuïtieve, heeft de middelen om samen te werken met de nieuwkomer op de markt of zelfs een concurrent regelrechte verwerven.

Deze aandelen zijn niet “goedkoop.” Ook al procedures met behulp van de da Vinci hebben een hoge vlucht genomen in de afgelopen jaren heeft het bedrijf geïnvesteerd agressief in zijn platform. Het wil de concurrentie op afstand te houden, maar ook machines die een operatie zo veilig mogelijk te maken te creëren. Die investeringen ingedrukt winstgroei en de gemiddelde ratio’s van de onderneming worden verhoogd.

Dat gezegd hebbende, het kopen van aandelen van Intuitive geeft je ook eigendom van een bedrijf met een enorme gracht:

 • Hoge overstapkosten:  De ziekenhuizen die da Vinci’s vork kopen over ongeveer $ 1,5 miljoen per machine. De artsen die operaties met ze uit te voeren leven lang training op het platform. Met meer dan 4400 machines wereldwijd geïnstalleerd en 43.000 artsen getraind op da Vinci, zou er een aanzienlijk hoge kosten in omschakeling zijn.
 • Netwerkeffect:  Net zo belangrijk, dat enorme netwerk van ziekenhuizen en artsen maakt het da Vinci-systeem nog meer kostbare tijd. Dat komt omdat de artsen, in samenwerking met intuïtieve, sleutelen aan de machine om het uit te proberen op meer procedures. Case in point: Vijf jaar geleden, hernia operaties waren niet eens op radars Intuïtieve beleggers. Vandaag de dag, ze zijn de belangrijkste groeimotor voor het bedrijf. Meer artsen betekent meer knutselen, die – over een lange genoeg tijdsbestek – betekent dat er meer procedures da Vinci kunnen verbeteren. Het vinden van nieuwe toepassingen voor bestaande medische hulpmiddelen is een belangrijke manier voor bedrijven als Intuitive Surgical om te groeien.

Dit bedrijf zal moeilijker te volgen voor de beginnende belegger – zoals u waarschijnlijk niet ondergaan of het uitvoeren van operaties op een dagelijkse basis, en het bedrijf is niet vaak spraakmakende in het nieuws. Maar procedure groei is de metrische te richten op:

Ik verwacht niet dat de procedure de groei van deze hoge altijd blijven, maar zolang het blijft meer dan 10%, is er stimulans om de eigen aandelen van Intuitive Surgical.

Facebook

Hier hebben we weer een bedrijf bent u waarschijnlijk  heel  bekend mee zijn. Facebook werkt niet alleen de gelijknamige website, maar het is ook eigenaar van Instagram, WhatsApp, en een virtual-reality divisie genaamd Oculus.

Net als bij Alphabet, dit is een van de sterkste balansen en cash flow cijfers die u in de wereld vindt vandaag. Facebook, zoals Google, is in de eerste plaats een reclamebureau, en het is duidelijk uit het kasstroomoverzicht dat hij heeft geen moeite de verkoop van advertenties. 

Het bedrijf kaspositie – met absoluut  geen lange termijn schulden  – zet het in een unieke positie. In tegenstelling tot Alphabet, hoewel, deze kaspositie wordt geleverd met een vangst. Facebook heeft materiaal schandalen doorstaan de laatste tijd, met als hoogtepunt de Cambridge Analytica fiasco in 2016. Het incident benadrukt hoe krachten van buitenaf Facebook kunnen gebruiken om gegevens over gebruikers te verzamelen zonder medeweten van de gebruiker.

Het is onwaarschijnlijk dat de overheid in staat zou stellen Facebook om nog meer enorme sociale-media overnames te doen. Dat gezegd zijnde, kan het bedrijf zijn kapitaal te gebruiken om terug te kopen voorraad tegen een korting of voer nieuwe lijnen van het bedrijfsleven.

Het bedrijf zei dat het zal meer geld uitgeven aan veiligheid en ter verbetering, dus niet verwachten dat de groei van de winst om ergens in de buurt te blijven van wat het was in het afgelopen jaar. Dat is de reden dat de PEG-ratio zo hoog is, hoewel zowel de winst (P / E) en de vrije kasstroom (P / FCF) ratio’s zijn redelijk. De winst wordt verwacht dat vlak, of onveranderd te zijn, in 2019. 

Het is niet allemaal slecht nieuws voor de aandeelhouders. De afgelopen twee jaar hebben ons geleerd dat social-media bedrijven moeten beginnen met beveiliging en privacy serieus. Data is waardevol en er zijn veel snode spelers als doel om hun handen op te krijgen.

Terwijl dat betekent dat Facebook zal moeten meer uit te geven, betekent dit dat de kosten van het verstrekken van die zekerheid zal onbetaalbaar voor eventuele toekomstige concurrenten. We kunnen verwachten dat de toetredingsdrempels in de sociale media sector stijgen, houden would-be concurrenten op afstand en het afremmen van de stroom van data-driven start-ups die zijn zwelling in het afgelopen decennium.

En dat brengt ons bij de kracht van Facebook’s gracht.

 • Merk:  Forbes  vorig jaar geschat dat Facebook had ‘s werelds vierde meest waardevolle merk, ter waarde van ongeveer $ goed voor 95 miljard. Ik zou niet verbaasd zijn, maar dit cijfer daling, gezien alle slechte publiciteit van het afgelopen jaar te zien.
 • Netwerk effect:  Geen enkel bedrijf is een schoolvoorbeeld van het netwerk effect dan Facebook. Er is geen enkel punt in deelname aan een sociaal netwerk als uw vrienden, familie en collega’s zijn geen deel van uit. In het afgelopen kwartaal Facebook maandelijkse actieve gebruikers steeg met 10% tot 2,3 miljard mensen – of meer dan een kwart van de inwoners van de aarde.
 • Hoge overstapkosten:  Dit is een relatief ondergewaardeerd gracht voor Facebook. Maar adverteerders die toegang tot zowel Facebook en Instagram willen kunnen gemakkelijk omgaan met al hun accounts op een enkele interface. Het zou moeilijk om zo veel oogballen te krijgen, in een dergelijk gecentraliseerd platform, zoals Facebook erin slaagt om te doen.

Op het einde, zult u ook weten of Facebook is in de problemen. Het zal zijn als u – of uw kinderen of kleinkinderen – stoppen met het gebruik van Facebook  en  Instagram  en  WhatsApp in de tijd. Dat zou een teken moet u uw investering opnieuw te evalueren zijn.

Als je koude, harde cijfers willen, houden een oog op de maandelijkse actieve gebruikers, een goede barometer voor de manier waarop het bedrijf de vooruitzichten op lange termijn vergaat. Vergeet niet, zoals Facebook meer en meer internetgebruikers in de wereld vangt, zal de groei vertragen. Maar iets meer dan 7% groei door middel van de komende drie jaar zou een stellaire prestatie zijn.

axon Enterprises

Tot slot is er weinig bekende Axon Enterprises. Het stond vroeger bekend als Taser International, die het gelijknamige stun guns over de hele wereld levert aan de politiediensten. Het bedrijf verandert zijn naam in het begin van 2017 de focus op het lichaam van camera’s en op Evidence.com benadrukken – zijn software-as-a-service opslagsysteem dat de beelden analyseert.

Zoals u waarschijnlijk kunt vertellen, Axon is veel kleiner dan de rest van de bedrijven op deze lijst. Terwijl Alphabet wordt gewaardeerd op ongeveer $ 750 miljard, Axon’s marktkapitalisatie is slechts $ 3 miljard. Dat gezegd hebbende, het bedrijf cash stapel, het ontbreken van de schuld, en de recente nieuwe trend als een vrije cashflow-positief bedrijf zijn allemaal erg belangrijk.

Aan de politie-afdelingen te verleiden tot het gebruik van Axon camera’s is de firma gaf ze weg. echt geld Axon is gemaakt op Evidence.com abonnementen. Het weggeven van product is niet goedkoop en noch was de ontwikkeling van de Evidence.com platform, dus Axon was niet rendabel voor een spreuk, maar die tijd is voorbij.

Er is geen weg omheen: Axon is duur. Wanneer deze ratio (P / E en P / FCF) zijn zo hoog zijn als ze hier zijn, moeten beleggers er zeker van zijn dat ze weten dat er groei komen op de weg. Maar het is belangrijk om alle bewegende delen te begrijpen.

Is de grootste divisie Axon’s Taser wapens. De tasers zijn een volwassen product, dus de groei tarieven zijn veel langzamer. Als we kijken naar het lichaam camera’s en Evidence.com, zien we echter groei is veel meer levendig geweest.

Terwijl de wapens segment bescheiden groei heeft laten zien, hebben Axon camera omzet gemiddeld 48% per jaar gegroeid sinds 2014, terwijl Evidence.com nog sneller is gegroeid, tegen 124% per jaar.

Dat is waarom ik denk beginner beleggers moeten niet te veel door de forse prijskaartje gehinderd worden.

Tot slot, laten we eens kijken naar Axon’s breed en groeiend gracht:

 • Merk:  tasers hebben een quasi-monopolie. Ze zijn de enige echte stun gun verkrijgbaar op schaal van de politiediensten. Met de 2018 overname van Vievu, kan hetzelfde gezegd worden voor Axon lichaam-camera business. 
 • Netwerk effect:  Het vermogen van Evidence.com de politie video analyse is gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). Hoe meer politie-afdelingen het laden van beelden op Evidence.com, hoe meer de AI te leren. Naarmate er meer afdelingen aanmelden, hoe beter de AI krijgt. Hetzelfde kan gezegd worden voor het bedrijf nieuwste product, Axon Records, die uit zal rollen in eind 2019.
 • Hoge overstapkosten:  Dit is waarschijnlijk het meest belangrijk voor Axon. Zoals afdelingen meer video laden op Evidence.com, en officieren meer vertrouwd te raken met de interface, de overstapkosten voor de migratie naar een andere aanbieder te worden belastend. De kosten, hoofdpijn of omscholing krachten, en de dreiging van het verliezen van kritische juridische gegevens zullen de diensten blijven gebonden aan Axon voor de lange termijn.

Met Axon, is het misschien een beetje moeilijker zijn om gaten te houden hoe het bedrijf doet – in tegenstelling tot de alledaagse bedrijven die u interactie met als Facebook, Alfabet, en Amazon. Ik stel twee volgende ontwikkelingen: het aantal Evidence.com zetels geboekt in een kwartaal, dat het aantal nieuwe ambtenaren met behulp van het platform, evenals de resultaten van de Axon Records uitrol in de tweede helft van het jaar vertegenwoordigt.

Langzaam en regelmatig investeringen wint 

Ik wil een laatste gedachte over hoe om te gaan over het kopen van aandelen van deze bedrijven te delen. Ik denk dat de beste manier voor beleggers om hun tenen duik in de markt wateren is om zo langzaam te doen.

Er is geen noodzaak om alles wat je moet investeren in deze vijf bedrijven allemaal tegelijk. In het ideale geval zult u bouwen een portefeuille van ten minste 15 bedrijven. Neem het geld dat u zou kunnen besteden aan een van deze, en het gebruik van slechts een derde van dat geld om aandelen te kopen. Door dit te doen, zet je je huid in het spel, maar ook geef jezelf de tijd meer vertrouwd zijn met hen te krijgen voordat besteden meer van uw zuurverdiende geld aan hun toekomst.

Misschien een solide aanpak zou zijn om te wachten zes maanden. Meer dan dat tijdsbestek, moet het bedrijf nog minstens twee driemaandelijkse rapporten die u kunt lezen over hebben. Als uw redenen om te investeren zijn zelfs sterker, kunt u een tweede portie van de aandelen toe te voegen.

En als je meer vertrouwd met de aandelen die je bezit, zul je ongetwijfeld tegenkomt andere bestanden die u misschien geïnteresseerd in. Ik stel voor steken met aandelen die u volledig begrijpen, en de versoepeling in hen op dezelfde manier zul je met deze vijf. Het beperkt de kans op het maken van een overhaaste beslissing die eindigt met het verliezen van geld. 

Op het einde, ik ben een grote gelovige in alle vijf van deze bedrijven – ze bevatten meer dan 50% van mijn real-life bedrijven. Hoewel u niet nodig om zoveel te besteden, waardoor de aandelen van deze bedrijven in uw portefeuille van vandaag zal helpen veilige financiële toekomst van uw familie ver na 2019.

Comment here